Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ολες οι αλλαγές για τις εξετάσεις του 2014


Ενημερωτική εγκύκλιο για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσε το υπ. Παιδείας με σημαντικές λεπτομέρειες, τις οποίες πρέπει να θυμούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι το 2014 μπορούν να συμμετέχουν στο 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μόνο όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.

Ολες οι αλλαγές για τις εξετάσεις του 2014 
Επίσης οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αποφοίτησής τους και να εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου σε θέματα που ορίζουν οι καθηγητές.

Επίσης σήμερα οι υποψήφιοι μπορούν να διαβάσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές στις σχολές Νοσηλευτικής, τις οποίες επιλέγει κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός νέων καθώς η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ακόμη καλή και κυρίως για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό.

Οι βάσεις για τις συγκεκριμένες σχολές είναι ακόμη προσιτές, ενώ οι απόφοιτοι συνήθως «κυνηγούν» και ένα καλό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο θα τους δώσει το εισιτήριο για μια καλή θέση στην αγορά εργασίας.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)
Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου