Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων-Κορυφαίο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ1 !

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Ιουνίου 10, 2013

(σ.σ.Πόσους αιώνες εφαρμοσμένης επιστήμης(αστρονομία,μαθηματικά)& τεχνολογίας  κουβαλάει άραγε πίσω του αυτός  ο μηχανισμός,ο οποίος αν δεν βρισκόταν τυχαία,ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος ορθολογιστής επιστημόνας,όχι μονο δεν θα πίστευε στην ύπαρξη του,άλλα θα τον κατέτασε στην σφαίρα.. του μύθου και της αχαλίνωτης φαντασίας!Διότι  εκεί εντάσσεται ότι δεν μπορεί να κατανοηθεί ή δεν συνάδει με τις “αδιαμφησβήτητες”-σχεδόν εμμονικές απόψεις-ορισμένων εξ αυτών που διατείνονται ότι υπηρετούν την έρευνα & την αλήθεια.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και επιστήμονες χωρίς τα προαναφερθέντα σύνδρομα, όπως ο Μάικλ Εντμούντ καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Μεγάλη Βρετανία όπου συμμετείχε στην έρευνα του μηχανισμού και δήλωσε:”Εάν και στην έρευνα μας απο πλευράς εξοπλισμού χρησιμοποιήσαμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας,η τελειότητα του μηχανισμού μας κάνει να ντρεπόμαστε..-visaltis.net)

Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια.
Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος, η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή.
Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα, η ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Επιστημονικές ανακαλύψεις απεικονίζονται με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά αποκαλύπτουν μια σειρά από μυστηριώδεις αριθμούς που έλυσαν το αίνιγμα των γραναζιών – μια πραγματική ιστορία, ένας κώδικας Da Vinci που στήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.
Για τον κόσμο της επιστήμης, είναι όσο σημαντικός είναι ο Παρθενώνας για την αρχιτεκτονική και η ανακάλυψη του DNA για την ιατρική.
Σκηνοθέτης: Mike Beckham
Σενάριο: Mike Beckham
Παραγωγή: Tony Freeth /Images First Ltd
Συμπαραγωγή: EΡΤ Α.Ε., ARTE, NHK, Nikon, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
tvrip by kkyr

technolnews.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου