Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

1821 - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τότε και τώρα - ΟΛΤΕΕ



Σχεδόν 200 χρόνια µετά την Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων, των υποτελών και των κατατρεγµένων, η πατρίδα µας υποδουλώνεται ξανά στις ίδιες δυνάµεις. Την άπληστη δίψα των Ολίγων για άµετρο Πλούτο, Εξουσία και ∆ύναµη. Η επιδίωξη της οικονοµικής ολιγαρχίας για παγκόσµιο έλεγχο είναι πανάρχαια. Κάποτε, συνδέονταν και µε κατά τόπους «εθνικά» συµφέροντα ή θρησκευτικά «πιστεύω», όχι επειδή το Κεφάλαιο έχει πατρίδα ή πιστεύει σε αξίες, αλλά γιατί έπρεπε να προβληθεί κάποια Ιδέα, ώστε οι πολίτες να είναι πρόθυµοι να θυσιαστούν για αυτήν… Τώρα, οι µέθοδοι ελέγχου και καταδυνάστευσης έχουν αλλάξει. ∆εν χρησιµοποιούνται πια στρατιωτικά µέσα, ούτε στοχεύουν στην κατάληψη του «εδάφους» µιας Πατρίδας. Αρκεί ο απόλυτος οικονοµικός έλεγχος του λαού της. Η υπόλοιπη «διακυβέρνηση» της χώρας µπορεί να ασκείται από τους τοπικούς «άρχοντες»… Άλλωστε, η πλουτοκρατία έχει να ασχοληθεί µε πολύ πιο σοβαρά θέµατα!! Τις «λεπτοµέρειες» µπορούν να τις διεκπεραιώσουν οι …δηµοκρατικά εκλεγµένοι, ντόπιοι «κοτζαµπάσηδες»… Το σύγχρονο µεγάλο πείραµα της διεθνούς οικονοµικής ολιγαρχίας για απόλυτο παγκόσµιο οικονοµικό έλεγχο ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τυχαίο;


«Οι Έλληνες είναι δυσκολοκυβέρνητοι και δύσκολα δαµάζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουµε βαθιά µέσα στις πολιτισµικές τους ρίζες. Έτσι ίσως καταφέρουµε να τους κάνουµε να συµµορφωθούν. Εννοώ, βέβαια, να χτυπήσουµε την γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τα πολιτισµικά και ιστορικά αποθέµατα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουµε την δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι µπορούν να νικούν…»



Παρά τις σοβαρές ενστάσεις για την αυθεντικότητα και την πατρότητα της δήλωσης, παραµένει αδιαµφισβήτητο γεγονός ότι ο πόλεµος εναντίον της Ελλάδος έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, µε συστηµατική διάβρωση αυτών ακριβώς των αξιών που περιγράφονται στη δήλωση, ακόµη και αν αυτή δεν έγινε ποτέ...Ο Ελληνισµός είναι επικίνδυνος, γιατί συνδύαζε πάντοτε επιτυχηµένα το «εθνικό» µε το «οικουµενικό», την βαθειά θρησκευτική του πίστη µε την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού, την προσωπική οικονοµική ανάπτυξη µε την κοινωνική ανταπόδοση. Οι Έλληνες έπρεπε να «µαζοποιηθούν», να «εξατοµικευθούν», να καταλήξουν «καταναλωτικές µονάδες». Το πείραµα πέτυχε σε όλη τη ∆ύση, γιατί όχι και στη χώρα µας!


Η επίθεση που δέχθηκε η πατρίδα µας εντάθηκε τα τελευταία χρόνια µε την προβολή και την επιβολή της υπερκατανάλωσης. Στόχος ήταν, εκτός από τη διάβρωση των «ηθών» και των κοινωνικών δοµών, να υπερδανειστεί η χώρα και τα νοικοκυριά. Μας δάνειζαν ως κράτος για να αγοράζουµε τα οπλικά συστήµατα και τα προϊόντα των εργοστασίων τους, για να τους αναθέσουµε τα µεγάλα έργα, αεροδρόµια, επικοινωνίες, Ολυµπιακούς Αγώνες. Οι εγχώριες Τράπεζες, που τώρα αρνούνται να διοχετεύσουν κεφάλαια στις επιχειρήσεις, πριν από λίγα χρόνια πολιορκούσαν τους πολίτες για τη λήψη κάθε µορφής «δανείου»!


Είναι αδύνατο να µην ήξερε κανείς από οικονοµικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.. Είναι προφανές ότι το οικονοµικό αδιέξοδο ήταν προµελετηµένο! Ακόµη, δεν πείθουν κανένα ότι τα µέτρα που λαµβάνονται στοχεύουν στην έξοδο από την κρίση. Στοχεύουν καθαρά στην απόλυτη εξαθλίωση του λαού και στο ξεπούληµα της Εθνικής κυριαρχίας. Το πείραµα γίνεται εδώ, για να αντιµετωπιστούν τα µικροπροβλήµατα που θα ανακύψουν από την εφαρµογή του και µετά να επεκταθεί «τελειοποιηµένο» στον υπόλοιπο κόσµο.


Οι επιλογές µας δεν είναι πολλές. Ή θα αποδεχθούµε παθητικά το νέο τύπο του «ραγιά», ή θα επαναστατήσουµε! Οι Κύπριοι ΜΑΣ ∆ΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ∆ΡΟΜΟ !!


Όµως, η Επανάσταση δεν είναι – ούτε υπήρξε ποτέ – στιγµιαίο γεγονός. Περνάει από µυστικές διεργασίες ψυχής και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές έχει η Παιδεία. Περνάει από κοινωνικές ζυµώσεις και «αποτυχηµένες» προ-επαναστάσεις ! Και αυτά προϋποθέτουν ανάταση ψυχής, εσωτερική επανατοποθέτηση, αλλαγή τρόπου σκέψης (µετά-νοια), νέα «στάση» ζωής (Ανά-σταση) και τέλος, προσωπική και κοινωνική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Καλούµε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πρωταγωνιστήσουν στη νέα Επανάσταση που έχει ανάγκη ο τόπος:

– ΝΑΙ στη Συλλογικότητα – ΟΧΙ στην «Ιδιωτεία»

– ΝΑΙ στη Συµµετοχή – ΟΧΙ στην Αποµόνωση

– ΝΑΙ στη ∆ράση – ΟΧΙ στην Εγκατάλειψη

– ΝΑΙ στους Αγώνες – ΟΧΙ στην Μοιρολατρία

– ΝΑΙ στον Άνθρωπο – ΟΧΙ στην Μάζα

– ΝΑΙ στο Πρόσωπο – ΟΧΙ στο Νούµερο

– ΝΑΙ στα «Πιστεύω» – ΟΧΙ στην Κατανάλωση

– ΝΑΙ σε Τρόπο ζωής – ΟΧΙ στο «Life style»

– ΝΑΙ στην Αυθεντικότητα – ΟΧΙ στο ∆ήθεν

Από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου